Útvonal tervezés, - bejárás

A belföldi és a nemzetközi szállítmányozás alkalmával az egyik elsődleges szempont az optimális útvonal megtalálása. Ilyenkor azonban nem csak az idő függvényével kell számolni, hanem figyelembe kell venni az útvonal járhatóságát és hosszát, az érvényben lévő súly- és magasság korlátozásokat, valamint az úthasználati díjakat is.

Valamint figyelembe kell venni az aktuális tényezőket is, hiszen hiába tűnik az adott útvonal ideálisnak, ha azon épp felújítás miatti forgalomkorlátozás van érvényben, már nem lesz számunkra használható.

Az útvonal tervezés alkalmával ezeket a tényezőket mind figyelembe kell venni, hiszen ha ezek közül egyetlen egy is kimarad, akkor a megrendelőnek a rakományt is veszélyeztetve okozhatunk nem várt károkat.

A külföldi szállítmányozás során pedig az útvonal tervezés további nehézségeket is okozhat. A kommunikáció hiánya, a nyelvi akadályok, valamint a hiányos útvonal és jogszabály ismeretek az útvonal tervezéskor nagy hátrányt jelenthetnek.

Épp ezért minden szállítmányozás alapvető szükséglete az útvonal precíz megtervezése.

Cégünk a terjedelmes szállítmányok, valamint a további megrendelői igényeknek megfelelően előre felméri a lehetséges útvonalakat, és kidolgozni a lehető legoptimálisabb közlekedés feltételeit.

Nem hagyjuk ki az országhatáron a terminálokon való átjutás lehetőségeinek feltérképezését, az ottani  átkelés technikai és jogi megszervezését,  beszerezzük a határrendőrségtől a szükséges  engedélyeket a szabályoktól eltérő határállomási közlekedés  lebonyolításához.

Felmérjük a legmegfelelőbb útvonalon a szűkebb keresztmetszeteket, éles kanyarokat, körforgalmakat,  vagy a célállomáson az iparterületre való behajtás lehetőségeit. Szükség esetén  méretarányos pontos manőverezési tervet készítünk minden szükséges helyszínről, és így állapítjuk meg, mit kell lebontani, kiemelni, vagy átépíteni az áthaladás érdekében.

Az útvonal tervezés során:

  • kanyarodási vizsgálatot,
  • idő és költségszükséglet számítást végzünk,
  • valamint eltávolítjuk a haladást akadályozó elemeket. (közúti jelzőlámpák, Kresz-táblák, korlátok, oszlopok)
  • Továbbá beszerezzük a szükséges engedélyeket és kikalkuláljuk a pihenőidőket is.

Cégünk mind a belföldi-, mind a nemzetközi szállítmányozás zavartalan lebonyolításához szükséges útvonal tervezést is biztosítja.

Facebook