Kamionkíséret – szakkíséret

A közúti szállítmányozásban részt vevő túlsúlyos vagy túlméretes járművek nem csak útvonal engedély kötelesek, hanem ha azt a közlekedésbiztonság is indokolja, szakkíséretet is igényelnek.

Mit érdemes tudni a szakkíséretről?

A szakkíséretet, kamionkíséretet végző gépjárműnek a sárga megkülönböztető, figyelmeztető jelzésen kívül további, jogszabályban is előírt jelzőeszközökkel kell rendelkeznie.

Ilyen jelzőeszközök lehetnek például változtatható jelzésű táblák és a forgalom elterelésére, valamint a korlátozására alkalmas eszközök.

 
 

Cégünk ezen eszközök és gépjárművek birtokában vállalja a túlméretes járművek szakkíséretét és kamionkíséretét a kijelölt útvonal teljes hosszán. A szakkíséretet és a kamionkíséretet biztosító gépjárműveink mindegyike a magyar előírásoknak megfelelő eszközökkel van felszerelve, valamint a szakkísértetet ellátó sofőrjeink is rendelkeznek a megfelelő képzettséggel.

A szakkísérőink nagy tapasztalattal, az ország úthálózatának teljes ismeretével, a különleges járművek  mozgás- és manőverezési geometriájának ismeretével,  valamint a trélerek hátsó  kézi kormányzásának gyakorlatával rendelkeznek.

Az összes szakkísérő járművünk rendelkezik GPS rendszerrel,   ami segítségével a diszpécserünk folyamatosan figyelheti, hogy melyik konvoj hol tart, és hogy halad a kísérés közben.

A szakkíséret ellátásán kívül vállaljuk továbbá annak teljes körben történő megszervezését is:

  • megtervezzük az optimális útvonalat,
  • beszerezzük a szükség szerinti engedélyeket,
  • valamint biztosítunk rendőri kíséretet
  • és eltávolítjuk a haladást akadályozó tereptárgyakat.

Megrendelőink számára a szakkíséretet és a kamionkíséretet az ország egész területén belül, valamint igény szerint külföldön is biztosítjuk, kedvező feltételekkel, jól felszerelt gépjárművekkel és tapasztalt sofőrökkel.

Facebook